Undulirajuća unutrašnja dekoracija - Aluminijumske panele poput drveta

- Dec 01, 2017 -

9.jpg

Brojni talasasti aluminijumski paneli poput drva u unutrašnjosti susedskog centra u Šangaju donose zajedničku zajednicu i stvaraju toplu i iskrenu atmosferu.

Zvanična podzemna šuma, projekat Wutopia Lab dizajniran je kao poslednji dio zajednice kluba Onepark Gubei, koji je već završio druge prostore kao što su fitness, joga, SPA, bazen, kafa, dečije igralište.


10.jpg


Investitor je želeo da stvori više poput "socijalizovanog" prostora, fokusirajući se na to kako koristiti zgrade kao alat, da aktivira značenje centara za zajednice pod uslovom restriktivnog unutrašnjeg otvaranja i da dalje promoviše komunikaciju susedstva


1.JPG


Dvospratna zgrada, ukupne površine od 1.000 kvadratnih metara, sastoji se od sala za sastanke, čitaonice, dečije biblioteke, galerije i audio-vizuelne sobe. Nalazi se u ulici Onepark Gubei, visokog stambenog naselja i plodnog mjesta u Šangaju. Posetioci ulaze u zgradu sa ogromnim drvenim stepeništem koji se takođe može koristiti kao javni prostor za izbor i brzo pregledanje knjiga.

7.jpg


Arhitekte su želele kreirati ideju o slobodnom čitanju i umjetničkoj sceni kroz unutrašnji prostor. Oni su naručeni da redizajniraju projekat koji je već započeo izgradnju. U specifičnoj implementaciji, arhitekti koriste najrazumljiviji i ekonomičniji način intervencije u promjenama dizajna.

Bez promene prvobitne strukture, zoniranja, normi i druge osnove dizajna slučaja, celokupno svemirsko okruženje završava svoje ponovno rođene. Na ulaznom spratu (gornjem spratu) krivina Wood Grain Aluminium Panel nežno podiže i pada, lusteri poput oblaka koji se mijenjaju kroz mjesto, kao da je zelena dvorana pozvana unutra i rafinirana kako bi formirala šumski slobodan prostor. Stanovnici zajednice mogu ukloniti masku u društvenom životu i opustiti komunikaciju sa radošću festivala. 6.jpg

"Kako bi ljudi trebali biti potopljeni, arhitekte su koristile veliki crno područje da bi slabe stepen aktivnosti, a dalje koriste crno i svjetlo kako bi stvorili privatniji, meditativni prostor na krilima, kao i kupatilo", dodali su arhitekte .

Arhitekte su želele da stvore najkrivičnije raspoloženje kupatila u cijeloj zajednici. Centar susedstva dostigao je viziju arhitekte o slobodnoj komunikaciji i razmišljanju.

3.jpg


5.jpg